Nostalgia BMW R nine T: ideale motorfiets voor nostalgische zielen (foto’s)

1.313

Een hypermoderne tweewieler in een klassiek jasje.

DE R7 uit 1934

Vroeger was alles beter. En mooier. Enfin: er zijn toch mensen die dat zeggen. Wel, voor die mensen is er nu goed nieuws.

In het inmiddels lang vervlogen jaar 1934, maakte BMW een prototype: de R7. Die was, naar de normen van toen, heel erg gestroomlijnd en velen waren het er over eens: het was de prachtigste motorfiets die ze ooit aanschouwd hadden.

Maar helaas hing WOII in de lucht, en het bleef bij dat ene prototype. Er ging zelfs nooit een motorfiets in productie die er ook maar een beetje op leek.

Bij Nmoto kwamen ze op het idee om de R7 na te bouwen. Als basis dient een BMW R nine T, waarop vervolgens net geen honderd onderdelen worden gemonteerd om het geheel een nostalgische look te geven. Aan het hart van de R nine T wordt niet geraakt: de boxermotor blijft 110pk produceren, waarmee de Nostalgia BMW R nine T 225 km/u haalt. Meer dan snel genoeg om een tijdlang afscheid te nemen van je rijbewijs dus.

Wat dat moois moet kosten? Omgerekend zo’n 43.000 euro. Hierin zit de nieuwe R nine T, die in onze contreien 16.050 euro kost, wel bij inbegrepen.

1

Picture 1 of 7

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur