Nu officieel: gloednieuwe Porsche 911 (foto’s)

6.531

Het afgelopen weekend lekten er al per abuis enkele foto’s op het internet, maar hier is het elfje van Porsche nu in volle glorie.

Natuurlijk lijkt de nieuwe 911 op de oude: deze vormen zijn inmiddels iconisch. Als-ie er niet op zou lijken, dan zou het eigenlijk geen 911 meer zijn.

Maar toch zijn er wel wat verschillen. Vooraan zijn de luchtinlaten aanzienlijk gegroeid, achteraan zijn de uitlaten prominenter aanwezig. Nog achteraan hadden we al gezien dat de nieuwe generatie geen achterlichten meer heeft, maar één grote lichtbalk. Ook het verticale derde remlicht is een eigenaardigheidje. De auto is ook 4,5 centimeter breder dan zijn voorganger.

Ook binnenin werd er geknutseld. Enerzijds werd er gekeken naar het interieur van de 911 uit de jaren zeventig om wat klassieke elementen toe te voegen, maar anderzijds moet de nieuwe Porsche natuurlijk ook mee met zijn tijd. Middenin het dashboard zit een 10,9 inch scherm, waarop heel wat functies bestuurd worden.

Welke functies? Een reisapp bijvoorbeeld: de Porsche Road Trip. Een persoonlijke assistent vind je dan weer in de Porsche 360+. Met de Porsche Impact kan je zelfs zien hoeveel CO2 je in de lucht gestoten hebt na een trip.

De nieuwe 911 wordt gelanceerd in twee versies: de Carrera S en de Carrera 4S. Achterwiel- en vierwielaandrijving dus. In beide gevallen zit er een 450pk sterke zescilinder boxermotor in de staart. De sprint van nul naar honderd duurt respectievelijk 3,7 en 3,6 seconden. In topsnelheid loopt de 4S dan weer iets achter op de S: die bedragen 308 km/u en 306 km/u.

Ook de prijzen zijn al bekend. In ons land moet de nieuwe Carrera S 123.395,80 euro kosten, de 4S 131.380,80 euro.

1

Picture 1 of 31

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur