Oeps: nieuwe Lexus IS per ongeluk gelekt (foto’s)

866

Dat ziet er niet verkeerd uit.

Eind jaren negentig kwamen ze in Japan op het idee om BMW het vuur aan de schenen te leggen. De 3-serie was toen namelijk de enige sportieveling in de klasse der niet al te grote sedans.

De Lexus IS 200 kwam in 1999 op de markt. Hij had, net als zijn beoogde concurrent, achterwielaandrijving en een zes-in-lijn. De IS had ook een verrassend dynamisch onderstel naar Lexus-normen. Alleen: qua prestaties kon hij niet mee met de Duitse 320i.

Voor de snellere jongens kwam er ook nog een Lexus IS 300 met een – zoals de typebenaming doet vermoeden – een 3-liter onder de kap. Alleen: die was enkel met een ontzettend trage automaat leverbaar. De IS 300 was veel trager dan de 330i van de beoogde concurrent. En ook veel dorstiger.

Een echte concurrent werd het eigenlijk niet: er werden jaarlijks bijna 50 keer meer BMW 3-series verkocht dan Lexus IS-en.

Intussen zit de vierde generatie van de Lexus IS eraan te komen. Details daarover zijn nog eventjes geheim, maar lekten toch al ‘per ongeluk’ op het wereldwijde web. Die oogt scherp en zou iets langer, iets breder en iets lager worden dan de huidige generatie.

Onder de kap zal allicht een 2,5-liter vierpitter liggen, die wordt bijgestaan door electro-power. Deze extra vroeg gelekte Japanner zou pas in 2021 in de showrooms staan.

1

Picture 1 of 2

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur