Oma na uitlatingen Sven Gatz: “Veel mensen kijken hier nog naar de mis op televisie”

36

Minister van Media Sven Gatz (Open Vld) stelde gisteren voor om religieuze erediensten op de VRT af te schaffen. Die plannen komen hard aan bij heel wat oudere mensen die vaak niet meer goed te been zijn en de mis dus enkel nog op televisie kunnen volgen.

“Religieuze erediensten horen niet tot de kerntaken van de VRT”, verklaarde Sven Gatz gisteren. Onze Minister van Media wil dergelijke VRT-uitzendingen dan ook afschaffen, of het nu rooms-katholieke, islamitische of erediensten van andere erkende religies zijn.

Nu zijn wij zelf ook niet de meest gelovige Thomassen, maar geloven we wél nog dat heel wat oudere mensen elke zondagmorgen met plezier uit hun bed springen om de mis op televisie te volgen. Zo bevestigt ons Jet L., bewoonster van verzorgingstehuis De Wijtshage in Rumst.

“Ikzelf kijk nog elke zondag naar de mis op televisie. En heel wat mensen hier doen dat ook nog, ik schat bijna de helft. Het zou erg spijtig zijn mocht dit afgeschaft worden. Voor heel wat mensen hier is de misviering immers belangrijk. Naar de kerk gaan lukt niet meer zo goed, dus kunnen we niet anders dan het op televisie te volgen”, klinkt het.

Leest u even mee, mijnheer Gatz?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur