Onderzoek maakt duidelijk hoe (on)bevredigend onenightstands zijn

696

Geven onenightstands genoeg voldoening? Kan het leiden tot een goede relatie? Gelukkig geeft de wetenschap een beetje duidelijkheid.

Hoe spannend een onenightstand ook mag zijn, het is voor vrouwen meestal niet de beste manier om klaar te komen. Uit onderzoeken blijkt dat slechts elf procent van de vrouwen aangeeft dat zo’n avontuur eindigde met een hoogtepunt.

Worden we gelukkig van een onenightstand? Een onderzoek van de Engelse Durham University, waarbij zo’n 3.300 mannen en vrouwen tussen zeventien en veertig jaar ondervraagd werden, geeft wat meer duidelijkheid.

Tachtig procent van de mannen kijken met positieve gevoelens terug op hun avontuur . Maar slechts vierenvijftig procent van de vrouwen hebben positieve gevoelens over hun onenightstand.

De juiste oorzaak van de teleurstelling bij vrouwen is moeilijk te bepalen. Uit onderzoek blijk dat de dames bij een onenightstand meestal kiezen voor een man die ze zeer aantrekkelijk vinden. De verwachtingen zouden daardoor hoger kunnen liggen, met als gevolg de nodige teleurstellingen. De heren zijn meestal iets minder kieskeurig als ze een dame voor een eenmalig avontuur zoeken.

Volgens een onderzoek van het National Marriage Project, gehouden onder meer dan duizend volwassenen tussen van 18 en 34 jaar, blijk dat huwelijken die oorspronkelijk begonnen als een onenightstand minder succesvol zijn dan de relaties die niet startten uit lust. Slechts zesendertig procent van de koppels die oorspronkelijk als onenightstand begonnen, hebben een positief gevoel over van hun huwelijk.

Eindconclusie: mannen worden over het algemeen gelukkiger van een onenightstand dan vrouwen. En ook de eventuele relatie die eruit voortvloeit, maakt doorgaans niet echt gelukkig.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur