Onderzoek toont aan hoe we echt over schaamhaar denken

1.168

Wel schaamhaar, geen schaamhaar, weinig schaamhaar of net een stevige bos… Uit een onderzoek, uitgevoerd door JAMA Dermatology bij meer dan 3.000 Amerikaanse vrouwen, blijkt dat vierentachtig procent hun schaamhaar bijwerkt. Van deze groep laat vierenzestig procent geen enkele haar staan.

Dames denken vaak dat mannen hun voorkeur uitgaat naar een  kaal geschoren schaamstreek, maar is dat wel echt zo? Een onderzoek door AskMen.com brengt duidelijkheid. En wat blijkt: de meningen zijn heel erg verdeeld. Zo’n éénenveertig procent van de mannen vindt een haarloos down under het allermooist. Maar achtenendertig procent van de mannen zien een beetje haar wel zitten. Ze vinden een beetje getrimd schaamhaar best wel aangrekkelijk. Ongeveer vijf procent gaf aan dat ze een naturel look het mooiste vinden.

Maar zijn mannen zelf ook zo bezig met hun eigen schaamhaar? Nee, we maken ons er nogal gemakkelijk vanaf als het op schaamhaar aankomt. Zo laat achtenveertig procent van de heren weten er niet erg mee bezig zijn. Ze laten wel weten dat ze het wel graag een beetje verzorgd houden en af en toe wat bijknippen.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur