Onderzoekers ontdekken de meest aantrekkelijke borstomvang

1.626

Mannen én vrouwen blijven gefascineerd door borsten. Groot of klein, het maakt niet uit. Of toch wel? De wetenschap lijkt namelijk te hebben ontdekt wat de meest aantrekkelijke grootte van de vrouwenborst is. Hooray voor boobies en voor de wetenschap!

Er valt een hoop te vertellen over de geliefde rondingen van een vrouw. Onderzoekers van de Charles Universiteit in Praag ontdekte dat mannen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet altijd van grote borsten houden.

Dit is een beetje verrassend, omdat eerder werd aangenomen dat een grotere borstomvang duidde op een hogere oestrogeenspiegel. Men ging er vanuit dat mannen zich onbewust aangetrokken voelen tot vrouwen met grote borsten omdat deze vruchtbaarder zouden zijn. Maar deze hypothese klopt dus niet.

De onderzoekers toonden borsten van allerlei grootte en stevigheid aan 267 mannen. De meerderheid gaf de voorkeur aan boezems die eerder ‘gemiddeld’ waren qua omvang, maar wel stevig. De grote, stevige boezems haalden de tweede plek.

De onderzoekers trokken daar volgende conclusie uit: niet de grootte, maar wel de stevigheid bepaalt de aantrekkelijkheid. Een verklaring? De borstomvang geeft een beeld van de vruchtbaarheid, maar borsten worden minder stevig naargelang de leeftijd, en zo telt ook onbewust de resterende vruchtbaarheid mee. 

Kortom: de ideale borsten middelgrote, maar vooral stevige borsten. Geen kersjes of meloenen maar wel appelsientjes.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur