Ons koningshuis: liefhebbers van meisjes van plezier en andere scheve schaatsrijders

3.089

Koning Albert heeft de voorbije dagen de wereldpers gehaald. Delphine Boël heeft haar gelijk gehaald voor de rechtbank en Albert zal een DNA-test moeten afstaan. Tenzij hij hardnekkig blijft weigeren natuurlijk, want met zo’n koning weet je nooit.

Hoe dan ook, reportagemaker Eric Goens maakte een documentaire over koning Albert. In die reportage zou Delphine Boël uitgebreid ter sprake komen. Maar Goens kwam met Albert overeen dat… die reportage pas mag uitgezonden worden wanneer Albert het loodje legt. “Omdat de Belgen hem op een heel andere manier zullen leren kennen”, klinkt het.

Maar eigenlijk: dat Albert z’n zaad al dan niet elders mikte dan in Paola’s schoot, is dat nu zo erg? Koningen zijn ook maar mensen. En mensen gaan soms vreemd. En Belgische koningen al helemaaL

Leopold I: liefhebber van roodharige jongedames

Arcadie Claret

Leopold I werd bijna koning van Griekenland, maar wegens onenigheden daar besteeg hij op 21 juni 1831 de Belgische troon. In ruil daarvoor moest hij wel één ding doen: zo snel mogelijk met een katholiek meisje in het huwelijk treden en zoveel mogelijk prinsjes en prinsesjes maken. Hij trouwde met de blonde Louise van Orléans. Ze kregen samen vier kinderen.

Maar eigenlijk viel Leopold I meer op jongedames met rode haren. In die tijd werd beweerd dat Leoopold I de Brusselse bordelen weleens durfde afschuimen, op zoek naar roodharige lichtekooien, maar daar is geen bewijs van. Maar… Leopold I deed niet veel moeite om te verstoppen dat hij een buitenechtelijke relatie had met de – roodharige – Arcadie Claret. Leopold I verwekte twee zoons bij haar.

Leopold II: met een minderjarige

Blanche Delacroix

Leopold II bekleedt de vierde plaats op de lijst ‘meest dodelijke internationale leiders’. Dat komt natuurlijk omdat er ‘dankzij’ hem heel wat afgemoord werd in het Congo van eind jaren 1800. Maar hij zou er ook heel wat nieuw leven verwekt hebben. Talloze bronnen uit die tijd beweren dat Leopold II ginds maar geen genoeg kon krijgen van de ebbenhouten vrouwen.

Samen met zijn vrouw Maria Hendrika van Oostenrijk had hij drie kinderen, en dat vond hij meer dan genoeg. ‘De pil’ bestond nog niet en Leopold II was zo bang dat hij zijn eega opnieuw zou bezwangeren, dat hij haar gewoon niet meer aanraakte. In de plaats daarvan bezocht hij de meisjes van plezier.

In het jaar 1900 ging hij op zakenreis naar Parijs. Zoals gewoonlijk bestelde hij ook daar een escorte om de nacht met hem door te brengen. Het was de zeventienjarige Blanche Delacroix die langskwam. De 65-jarige Leopold II werd zo verliefd op haar, dat hij haar mee naar België nam. Hij zadelde haar ook nog op met twee buitenechtelijke kindjes.

Albert I: om het leven gebracht door een jaloerse, bedrogen echtgenoot?

Albert I kreeg drie kinderen met Elizabeth. Terwijl Albert I de ganse wereld rondtrok, bleef Elizabeth thuis met de kinderen. In al die andere landen proefde hij al eens graag van de plaatselijke fauna.

Ook in België zou Albert I er verschillende vriendinnetjes op nagehouden hebben. Hij werd net geen 59. Van de rotsen gevallen in Marches-Les-Dammes. En hij was zo’n goede klimmer. Bovendien was er geen enkele getuige. Hoewel het er wel op leek dat iemand zijn levenloze lichaam versleept had, om het een beetje uit het zicht te leggen. Heel wat mensen waren er toen – in 1934 – van overtuigd dat de jaloerse echtgenoot van één van zijn minnaressen hem van de rotsen duwde.

Leopold III: de ene na de andere

Leopold III kreeg samen met Astrid drie kinderen, maar in 1935 kwam Astrid om in een verkeersongeval.

Begin jaren veertig was Leopold III nogal vaak in Duitsland te vinden. Hij was namelijk goed bevriend met niemand minder dan Adolf Hitler. Daar feestte hij er op los, en die feestjes mondden soms uit in een onenightstand. Soms kwamen daar kindjes van. Zo bevruchtte hij in 1941 de eicel van een Oostenrijkse sportster, een Russische schrijfster én een burgermeisje. Voor die laatste voelde hij wel iets en trouwde hij. De Belgische bevolking vernam het nieuws schuimbekkend. Zij zagen scheel van de honger – want Tweede Wereldoorlog – en hun koning deed niks dan feesten. Na de oorlog trok de koninklijke familie richting Zweden. En Leopold III, die bleek daar ook wel van de plaatselijke schonen te genieten. In 1950 had hij terug zin om de taak van ‘koning van België’ weer op zich te nemen, maar het Belgisch volk was zo woest op hem dat hij zijn troonsafstand maar tekende.

Boudewijn: de man die geregeld zijn stiefmoeder een smeerbeurt gaf

Liliane Baels

Goed, Leopold III was dus onder dwang afgetreden. Boudewijn, toen 21, moest bijgevolg koning worden. Dat zag hij op die leeftijd echter niet zitten. Maar… Liliane Baels – het burgermeisje waarmee Leopold III  trouwde – wilde wel koningin worden. Bovendien vond Boudewijn Liliane wel een knappe vrouw en Liliane, die kreeg niet veel meer van haar man. Die zat immers liever bij zijn jongere minnaressen. Soit, Boudewijn en Lilian brachten heel wat nachten door in hetzelfde bed.

Toen Lilian liet weten dat ze van Leopold III wilde scheiden om met Boudewijn te trouwen, geraakte de regering Eyskens in paniek. Ze hadden schrik dat er van zoiets opnieuw een burgeropstand zou komen en in alle stilte zochten ze een vrouw voor Boudewijn.

Ze vonden Fabiola voor hem, in Spanje. Die had wel één voorwaarde vooraleer ze met Boudewijn wilde trouwen: Liliane moest weg uit het koninklijk paleis. Die vertrok nog ook, maar ze nam – echt waar, we verzinnen dit niet – het bed mee waarin ze samen met Boudewijn altijd sliep. Allicht heeft Boudewijn ook na zijn (verstands)huwelijk met Fabiola wel wat tijd in dat bed doorgebracht.

Albert II: slachtoffer van een bloedmooie bitch

Paola in haar jonge tijd

Prins Albert was 24, toen hij knetterverliefd werd op Paola Ruffo di Calabria. In 1959 trouwden ze en ze kregen drie kinderen.

Hoewel mama van drie: Paola bleef een waanzinnig knappe vrouw met een moordlijf. Daardoor had ze heel wat aanbidders. Sommigen van die aanbidders schopten het zelfs tot minnaar, zoals de Belgisch-Italiaanse zanger Adamo.

Tuurlijk had Paola er thuis geen zin meer in: ze kwam elders al genoeg aan haar trekken. Telkens Albert II haar wilde verleiden tot een potje gerampetamp, wees ze hem af. Uit pure miserie ging die dan maar zijn kwakje lossen in de vleesbloem van de Waalse barones Sybille de Selys-Longchamps, waar Delphine Boël allicht de vrucht van is.

In de jaren zeventig deed Paola er nog een schepje bovenop. Madam stak tevoren niet onder stoelen of banken dat ze af en toe elders bijtankte, maar nu begon ze met haar minnaars gewoon in het openbaar te verschijnen. De Belgische bevolking sprak natuurlijk van schande.

Het is zelfs zover geweest dat Paola en Albert II wilden scheiden, tot dochter Astrid voorstelde om eens een rooms-katholieke beweging te bezoeken. Wat er daar precies is gezegd weten alleen de aanwezigen, maar nadien maakten de twee komaf met hun minnaars en minnaressen om weer tijd met elkaar door te brengen.

Filip: nogal ‘innig’ met een man

Filip is nog de braafste van allemaal. Al trouwde hij wel met Mathilde omdat hij een vrouw moest zoeken. Volgens verschillende bronnen zag Filip dat aanvankelijk niet goed zitten, omdat hij een nogal ‘innige’ vriendschap had met graaf Thomas de Marchantt et d’Ansenbourg.

En dan is er nog iets. Mathilde is de allereerste van de koninklijke familie die telkens in het Erasmusziekenhuis ging bevallen. Dat is een ziekenhuis dat in gans Europa bekendstaat als leidinggevend wat betreft medisch begeleide voortplanting. Volgens sommigen het bewijs dat Mathilde kunstmatig werd bevrucht, omdat Filip – volgens diezelfde sommigen – eigenlijk voor de mannen is.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur