Ook deze veroordeelde slikte vergif tijdens zijn vonnis (video)

2.146

Slobodan Praljak is niet de enige die zich in de rechtszaal van het leven beroofde. Ook Michael Marin besloot een einde aan zijn leven te maken toen hij zijn verdict te horen kreeg.

De Bosnische Kroaat Slobodan Praljak heeft woensdagochtend gif ingenomen toen hij hoorde dat hij ook in beroep een gevangenisstraf van twintig jaar kreeg. Na Ratko Mladic – de gewezen militaire leider van de Bosnische Serviërs tijdens de Joegoslavische burgeroorlog – was het de beurt aan zes voormalige militaire leiders van de Bosnische Kroaten, onder wie Praljak. Hij stond terecht voor gruweldaden tegen de Bosniakken, de Bosnische moslims. Praljak overleed enkele uren later in het ziekenhuis van Den Haag. Hij werd 72 jaar.

Het incident doet denken aan het overlijden van Michael Marin. De Amerikaanse beursmakelaar en ex-miljonair werd zwaar getroffen door de bankencrisis in 2008. Omdat hij de hypotheek van zijn 2,8 miljoen dure huis niet meer kon betalen, besloot hij zijn villa te verkopen.

Niemand was echter geïnteresseerd, dus stak hij in 2009 zijn huis in brand, hopend dat de verzekering zou tussenkomen. Uit onderzoek bleef dat de brand was aangestoken, met als gevolg dat Marin een celstraf van 16 jaar riskeerde.

Tijdens zijn proces op 28 juni 2012 werd hij inderdaad schuldig bevonden. Marin had zich voorbereid op een slechte afloop, slikte enkele cyanidepillen, spoelde ze door met water en stierf enkele minuten later.

WAARSCHUWING: de videobeelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur