Opel komt met een dikke hybride (foto’s)

3.516

SUV’s zijn in, dat hoeven we je dezer dagen niet meer te vertellen. Ook de plug-in hybride wordt alsmaar populairder. ‘Als we die twee nu eens combineren’, zo dachten ze bij Opel. Daarenboven staken ze er naar Opel-normen ook nog eens behoorlijk wat power in.

Opel had nog geen plug-in hybride in het gamma, maar daar komt nu verandering in met de Gandland X Hybrid4.

Volledig elektrisch rijden kan maximum 50 kilometer, volgens de WLTP-cyclus. Onder de kap steekt een 1.6-liter benzineblok dat 200pk produceert. Op de vooras en op de achteras zitten elektromotoren, die elk 109pk produceren. Zo komt het systeemvermogen uit op exact 300pk, wat het meteen de krachtigste wagen maakt in het Opel-gamma van vandaag. Schakelen doe je via een achttraps automaat.

Het batterijenpakket steekt onder de achterbank, zodat er elders geen kostbare ruimte verloren gaat. De hybride ziet er hetzelfde uit dan de gewone Grandland X. Voor wie toch wil laten zien dat-ie met de hybride variant onderweg is, verzon Opel een optie: de hybride kan je bestellen met een zwarte motorkap, terwijl dit bij de ‘gewone’ niet kan. Tenzij je voor een gans zwart exemplaar gaat natuurlijk.

1

Picture 1 of 14

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur