Opgepast met hotels die “nog maar 1 kamer vrij” hebben

3.558

Het zou vaak om een misleidende tactiek gaan.

Boekt u een hotelkamer op online platformen zoals Booking.com, dan krijgt u vaak te zien hoeveel kamers er nog vrij zijn. “Erg gewild! Nog maar 1 kamer over!”, staat er bijvoorbeeld te lezen.

Volgens de Competition and Markets Authority (CMA) klopt dat niet altijd. Sommige boekingssites worden ervan verdacht te liegen over het aantal beschikbare kamers. Ze gebruiken die misleidende tactieken om de boeker te overtuigen om snel een kamer te reserveren of om de prijs de hoogte in te kunnen duwen.

Dergelijke praktijken zijn uit den boze. “Overdreven agressieve tactieken om klanten te trekken, zijn te allen tijde verboden”, benadrukt de CMA.

Ook wordt gewaarschuwd voor de dubieuze rangschikking van hotels op sommige boekingplatformen. Hotels die de grootste commissies betalen, komen immers hoger in de lijst te staan dan andere logementen. Daardoor gaat de reiziger er makkelijker vanuit dat de kwaliteit van zijn keuze gegarandeerd is, terwijl dat niet altijd het geval is. U bent dus gewaarschuwd.

1

Picture 1 of 3

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur