Over deze scène uit Detective Pikachu is Nintendo niet te spreken (foto)

437

Ondanks het feit dat Pokémon Detective Pikachu er niet in geslaagd is Avengers Endgame te onttronen van de box office, mogen de makers helemaal niet klagen.

Met een debuutweekend van 58 miljoen dollar in de VS en wereldwijd goed voor een opbrengst van 170 miljoen dollar, doet de gele pluisbol de kassa’s goed rinkelen. Ook het publiek wist de film te waarderen en gaf hem een A- op CinemaScore. Bij Nintendo zullen ze dan in het handjes wrijven, aangezien zij de rechten bezitten op de gekke wezentjes.

The Pokémon Company werd in 1998 opgezet door Nintendo om de marketing en de licentie van de zeer succesvolle Pokémon-mediafranchise te beheren.  Het was dus bang afwachten voor hen om te zien hoe Hollywood hun teergeliefde gans met gouden eieren ging behandelen. Gelukkig waren ze extreem tevreden met het resultaat… op één welbepaalde scène na.

Volgens Erik Nordby, de visual effects supervisor van de film, zagen de mensen van The Pokemon Company de Pokémon Lickitung liever anders uitgebeeld. In de tekenfilm is hij ook een likkende likker. Zijn lik kan zelfs verlamming veroorzaken. Hij gebruikt zijn tong die twee maal zo lang is als zijn lichaam, om te vechten en om voedsel te verzamelen. Echter in de film, wordt zijn tong gebruikt om het hoofdpersonage te bedekken onder een laag slijm.

De scène kwam een beetje te vulgair over voor de o zo propere Japanners. Gelukkig zijn ze niet vies van de centjes die blijven binnenstromen nu.

REACTIES