“Piloot sliep met stewardessen”: verdween vlucht MH370 daarom?

8.629

Op 8 maart 2014 verdween vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking. Het toestel werd tot op heden niet teruggevonden en is daarmee zowat het grootste vliegtuigmysterie ooit. Een goede vriend van de verongelukte piloot meent het antwoord te hebben.

Er zijn inmiddels al heel wat theorieën gepasseerd over de verdwenen vlucht MH370. De Amerikanen, de Russen, Kim Jong-un en zelfs buitenaardse wezens kregen al de schuld van de verdwijning.

Een piloot die liever anoniem wil blijven en claimt een goede vriend geweest te zijn van piloot Zaharie Shah, meent te weten waarom de vlucht verdween.

“Het ging niet goed in het huwelijk van Zaharie Shah”, vertelt de man. “Hij sliep met stewardessen en zijn onbeantwoorde liefde voor een fotomodel uit Maleisië (DIT model) maakte hem depressief. Het was een zelfmoordactie, en hij trok 239 passagiers mee in zijn wanhoopsdaad.”

Hoe hij dat precies gedaan heeft? “Hij lokte zijn co-piloot Fariq Abdul Hamid met een smoesje uit de cockpit. Dat is niet moeilijk: al wat hij moest zeggen was: ‘ga eens iets in de cabine checken’. Daarna deed hij de deur van de cockpit op slot en liet het vliegtuig klimmen tot 40.000 voet. Vervolgens maakte hij een snelle bocht om de effecten van decompressie te versnellen, om zo de passagiers uit te schakelen.”

“De zuurstofmaskers in de cabine, die ontworpen zijn om te werken op 13.000 voet en dat slechts 15 minuten lang, zijn op die manier waardeloos. Kapitein Shah zelf had toegang tot een aparte voorraad, zodat hij nog uren kon verder vliegen om het toestel tenslotte te laten crashen.”

Dat is een theorie die (deels) strookt met het onderzoek naar vlucht MH370. Er waren wel meer mensen die verklaarden dat Shah depressief was. Daarenboven had hij thuis een vliegsimulator. Onderzoek van de FBI leerde, dat hij daarop bovenstaand scenario meermaals geoefend had. Alleen: volgens die simulatievlucht zou het vliegtuig uiteindelijk zonder brandstof moeten crashen in de Indische Oceaan – en daar werd vooralsnog niet veel gevonden.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur