Prijzen van ‘betaalbare’ Tesla Model 3 zijn bekend (foto’s)

7.798

En nog meer goed nieuws voor wie een exemplaar wil: vanaf februari volgend jaar zijn ze ook leverbaar in ons land.

Tesla heeft ons nogal aan het lijntje gehouden met de Model 3. Ze lanceerden het nieuws dat de eerste ‘betaalbare’ Tesla eraan zat te komen, waarna het mis ging met de productie. Heel erg mis. En alsof dat nog niet genoeg was, zaten de eerste geproduceerde exemplaren ook nog eens vol fouten. Waardoor die hele productie alweer werd uitgesteld natuurlijk.

Maar kijk: uiteindelijk zijn alle problemen opgelost en kunnen weldra de eerste Tesla’s Model 3 in Europa aan de man gebracht worden.

De Model 3 is er bij introductie in twee smaken. Er is een Long Range met een batterij van 75 kWh. Die sprint van nul naar honderd in 4,7 seconden en heeft een (theoretische) actieradius van 544 kilometer. De top ligt op 233 km/u.

Dan is er ook nog de Performance. Die is, zoals de naam al doet vermoeden, een beetje sneller. De sprint naar honderd doet-ie in 3,5 seconden, en theoretisch geraakt deze 530 kilometer ver op een batterijlading. Topsnelheid: 250 km/u.

De Tesla Model 3 is wat kleiner dan de Model S en dus ook goedkoper. Maar omdat eerst was gezegd dat hij binnen het budget van ‘Jan Modaal’ zou passen: komt hij toch een beetje duurder uit dan we hadden verwacht. De Long Range moet (vanaf) 58.800 euro kosten, de Performance gaat niet voor minder dan 69.700 euro de deur uit.

Ter vergelijking: in Amerika kosten de twee omgerekend respectievelijk 46.700 euro en 56.400 euro.

9

Picture 9 of 9

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur