Professionele stuntmannen vechten hun eigen Super Smash Bros. uit (video)

139

Stuntmannen die gek zijn op games en ze eventjes in het echte leven willen overdoen. We krijgen er geen genoeg van.

De basis van Super Smash Bros. is simpel. Kies een personage, gebruik zijn of haar unieke acties en speciale aanvallen om je tegenstanders schade toe te brengen, en raak ze vervolgens met een smashaanval om ze uit beeld te slaan. Hoe groter de schade bij je tegenstanders, hoe verder je ze weg kunt slaan. Mario, Donkey Kong, Pac-Man en meer dan dertig andere beroemde Nintendo-gezichten komen samen om een robbertje te vechten.

Dat het spel op iedereens verlanglijstje stond, bewijzen de verkoopcijfers in Japan. Maar liefst 1,23 miljoen verkochte exemplaren in drie dagen tijd. Het is daarmee de snelst verkochte Switch-game en de snelst verkochte Super Smash Bros.-game ooit. De release van de vechtgame had ook effect op de verkoop van Nintendo’s hardware. Famitsu laat daarnaast weten dat er afgelopen week 278.313 exemplaren van de Switch zijn verkocht in Japan, in vergelijking met 107.450 exemplaren de week ervoor. 

Maar ook in het Westen is het spel mega populair. Zo veel zelfs dat het volwassen Hollywood stuntmannen aanmoedigt om zich te verkleden als niemand minder Mario, Link, Captain Falcon en Ness. Zij die een flauw afkooksel verwachten van het echte spel, kunnen we alvast geruststellen. Deze stuntmannen, die reeds ervaring hebben opgedaan in allerlei Marvel-films, weten duidelijk waar ze mee bezig zijn.

Acrobatische nerds, wat kan een mens nog meer wensen?

REACTIES