Restaurant daagt klanten uit om hamburger van 5 kilo in 1 uur op te peuzelen (video)

1.114

Je dacht dat het verorberen van deze pizza een hele klus was? Dan heb je duidelijk nog niet kennisgemaakt met de OMG Burger.

Het restaurant The Catch in Anaheim, Californië heeft een eetwedstrijd gelanceerd om U tegen te zeggen. Al negen jaar lang komt er wekelijks iemand langs die zich letterlijk én figuurlijk verslikt in hun uitdaging. Slechts één klant slaagde er ooit in om dit gevaarte met 12.000 calorieën in zestig minuten tijd binnen te spelen.

De ingrediënten van de OMG Burger zijn dan ook niet van de minste: 2,3 kilo rundvlees, drie hele ajuinen, vier tomaten, vijf grote augurken, een krop sla en dit allemaal overgoten met een laag gesmolten kaas en dressing gebundeld in twee hamburgerbroodjes met een diameter van dertig centimeter.

Al ben je het niet verplicht om die op te eten: de hamburger wordt geserveerd met een enorme lading aan frietjes. In het geval je nadien nog met een hongertje moest zitten.

De regels zijn tamelijk streng. Tijdens het uur mag je niet naar het toilet, en je mag ook niks in water dompelen om het makkelijker in te kunnen slikken.

Wat krijg de winnaar, behalve een indigestie? Eeuwige roem en een geldsom van 440 euro. Lukt het je niet om de uitdaging te winnen, dan moet je 50 euro ophoesten voor de kosten van de burger.

Beneden een ijdele poging van competitive eater Raina Huang. Misschien een uitdaging voor deze Belg?

REACTIES