RevoZport maakt je ‘gewone’ A-klasse knetterdik (foto’s)

1.276

Het hoeft immers niet altijd een AMG te zijn.

Bij Mercedes-Benz wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de AMG A45, die naar alle waarschijnlijkheid zo’n 400 paarden aan boord zal hebben.

Voor wie dat iets teveel – en te duur is – is er sinds kort een AMG A35, een soort van light-AMG. Die puurt 306pk uit een tweeliter vierpitter. Die kleine hatchback is niet goedkoop: hij kost 52.000 euro. Je hoeft niet té gek te doen op de optielijst, om daar nog 10.000 euro bij te doen.

Wie zoveel niet overheeft voor een hatchback, maar per se een ster in zijn grille wil en toch wat power onder de rechtervoet, is er de A250. Die kost 12.000 euro minder en heeft 224pk en 350Nm koppel onder de kap.

Die turboblokken van tegenwoordig zijn makkelijk te tunen, en dat is bij deze Benz niet anders. Bij RevoZport tillen ze de A250 tot 290pk, wat uiteindelijk dichtbij de AMG A35 komt.

Dat kunnen ze bij andere tuners natuurlijk ook, maar bij RevoZport voegen ze nog wat extra’s toe. De typische Panamericana-grille, sideskirts, voor- en achterspoiler en dikke velgen namelijk. “Op die manier wordt de A-klasse een duivelse, gemene en agressieve machine zoals een hothatch hoort te zijn”, klinkt het.

De prijs is ‘op aanvraag’, maar we vrezen een beetje dat de getunede A250 niet zoveel minder zal kosten dan een AMG A35.

1

Picture 1 of 4

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur