Rolex van acteur Paul Newman geveild voor waanzinnig recordbedrag

644

Champagne gisteren op de Phillips Bacs & Russo-veiling in New York. Nooit eerder kwam een polshorloge onder de hamer voor het bedrag dat de Rolex van de in 2008 overleden acteur Paul Newman opleverde.

Zijn Rolex Cosmograph Daytona uit 1968 klokte na twaalf minuten af op het recordbedrag van 15,3 miljoen euro.  De Amerikaanse acteur kreeg het pareltje destijds van zijn vrouw Joanne Woodward. Het koppel speelde in 1969 samen in de film Winning, waarin Newman een autocoureur speelt die maar al te graag de Indianapolis 500 wil winnen. Op de achterzijde van het roestvrije horloge liet mevrouw Newman er ‘Drive Carefully, Me’ in graveren.

Newman schonk het horloge in 1984 aan regisseur James Cox, de toenmalige vriend en nu nog steeds goede vriend van Newman’s dochter Nell. Cox hielp Newman bij de bouw van zijn boomhut. Toen Newman hem vroeg hoe laat het was, antwoordde Cox dat hij geen horloge had, waarop Newman hem de legendarische Rolex overhandigde. 

De opbrengst gaat naar de Nell Newman Foundation, waarvan Cox penningmeester is.

15,3 miljoen euro is veruit het hoogste bedrag dat ooit gegeven werd aan een polshorloge. Een stalen Patek Philippe voerde tot gisteren het lijstje aan met 9,5 miljoen euro.

1

Picture 1 of 2

REACTIES