Rowan Atkinson verkoopt zijn dikke Benz (foto’s)

1.991

Hij ziet er misschien gewoontjes uit, maar onder de kap woont iets speciaals.

De Mercedes E-klasse van de W124-generatie staat bekend als heel erg duurzaam. Op respectabele leeftijd werden ze massaal verscheept naar Afrika, waar velen nu nog steeds dienst doen als taxi. Velen hebben de miljoen kilometers al overschreden.

De W124 was niet bepaald een sprintmachine. Of tenminste: toch niet de uitvoeringen die in de jaren negentig massaal in ons straatbeeld verschenen. Er was echter ook een – heel wat minder verkochte – 500E.

Die had een 5-liter V8 onder de kap en was best speciaal. Hij moest een speciaal onderstel krijgen, opdat de V8 ertussen zou passen. Daardoor werd de spoorbreedte groter, en kreeg de auto bredere wielkasten. De 500E werd bij Porsche geproduceerd, omdat hij – door die grotere spoorbreedte – niet op de productielijn van de W124 paste.

Nadat de carrosserie bij Porsche op het onderstel was gemaakt, ging de auto naar Mercedes om te lakken. Daarna ging-ie terug naar Porsche om verder afgewerkt te worden. Tot slot ging de auto wederom naar Mercedes.

Best een kostelijke aangelegenheid dus: geen wonder dat er niet zo veel van verkocht werden. Rowan ‘Mister Bean’ Atkinson bestelde een nieuw exemplaar in 1991, maar die besloot na 28 jaar er afscheid van te nemen. De wagen zal op 25 mei in Warwickshire per opbod verkocht worden.

Er is geen minimumprijs ingesteld, maar een koopje zal het niet worden gezien de zeldzaamheid van de wagen én het beroemde baasje.

1

Picture 1 of 4

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur