Shoot: Laura Tropea

482

Een wereldbeker voetbal voor onze Rode Duivels laat misschien nog wel even op zich wachten, maar in de tussentijd kan u zich ledig houden met de wereldcup van mevrouw Steven Defour, Laura Tropea (20). Geen dank!

Een uitpuilende agenda en een taalbarrière ten spijt, krijg ik de immer bevallige Laura Tropea op een zwoele vrijdagavond aan de lijn. De zomerse temperaturen van die middag lijken een telefonisch vervolgstuk te krijgen, waarbij mijn rechteroor net geen tube Flammazine nodig heeft. Het Luikse accent dat zich via haar zoetgevooisde stembanden in mijn oor wurmt, krijg ik vervolgens een verlengd weekend lang niet uit mijn hoofd. Al breekt ze na nauwelijks enkele minuten wel mijn voetbalminnende en chauvinistische hart: “Ik ben moreel verplicht om ook voor de Italianen te supporteren.”

Laura, per favore, nee toch?
LAURA TROPEA: “Geen paniek! Maar ik ben zelf half-Italiaanse, dus kan ik niet anders. Al is het thuis geen probleem: we zijn fan van beide ploegen. Alhoewel, als de finale daadwerkelijk België-Italië wordt, dan krijgen we thuis een moeilijk moment, vrees ik. Maar persoonlijk supporter ik uiteraard voor mijn ventje! Allez les Diables!”

Voor de halve finale komt er van seks dus niets in huis, als het aan Wilmots ligt. Kan je het zo lang missen?
TROPEA: “Ja hoor, zonder problemen! Veel keuze heb ik dan ook niet hé!” (lacht)

Sta ons toe om het oneens te zijn. Wat doe je als je ’t moeilijk krijgt?
TROPEA: “Dan kijk ik naar foto’s van Steven en denk ik aan hem. De gedachte dat ik hem over enkele weken al terugzie, maakt voor mij veel goed. Ook een telefoontje kan wonderen doen.”

Heel leuk, maar daar had ik ’t niet meteen over. Ligt er een invaller in je nachtkastje?
TROPEA: (lacht) “Zeg, nee hoor. ’t Is ofwel Steven, ofwel niks voor mij.”

Dan zullen we voor jou toch maar hopen dat de Rode Duivels al vroeger uit het WK liggen?
TROPEA: “Goh, da’s een moeilijke. Ik hoop vooral dat ze het zo ver mogelijk schoppen: de sfeer en het vertrouwen in de groep zitten alvast goed, dus kunnen de resultaten niet uitblijven. Maar stiekem is een vroege uitschakeling ook geen ramp, dan zien we elkaar sneller terug! (lacht) Nee, grapje, dat ze die wereldbeker maar snel mee naar huis brengen.”

Is Stevens voetbalspel beter als jullie de avond ervoor op diepsteekpasses getraind hebben? Is seks voor de wedstrijd nu wel of niet goed?
TROPEA: “Geen idee!” (Op z’n Frans) “Joker! Ik heb na de seks alleszins nog geen verandering gemerkt in zijn spel. Allez, je weet wat ik bedoel!” (hilariteit)

Mag het luid gaan in de slaapkamer of gaan jullie voor jullie kenmerkende stilte?
TROPEA: (lange stilte aan de andere kant van de lijn) “Hmm… Dat hangt af van het moment!”

Staalhard 90 minuten doorbuffelen of een welgemikte schwalbe na enkele minuten die het einde van de match inluidt?
TROPEA: “Het hoeft niet altijd lang te duren, hè. Maar schwalbes, daar doe ik sowieso niet aan mee! (lacht) Man, wat een vragen!”

Van een schwalbe naar je persoonlijke grasmat, het is een kleine – euh – duik. Laat je je voor de wereldbeker een coupe Vanden Borre aanmeten of neem je genoegen met even in model leggen, zoals de kruin van je wederhelft? Kortom, brazilian wax of niet?
TROPEA: (hilariteit) “Daar beneden zweer ik bij een coupe Vanden Borre. Altijd!”

Volledige shoot en het bijbehorend interview, vindt u in P-magazine.
Foto: ©Mike steegmans
Interview: Jelle Verstaen

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur