Special forces van Denemarken zien er ongelooflijk badass uit (foto’s)

4.573

Het World Happiness Report riep Denemarken al meerdere keren uit tot het gelukkigste land ter wereld. Sommige onderzoekers beweren dat de Denen iets gelukkiger geboren worden dan andere mensen.

Zou het iets te maken hebben met de elite-eenheid van de Deense landmacht, die garant staat voor de veiligheid in het land waardoor de inwoners op beide oortjes kunnen slapen? In ieder geval, in dit leger zijn er geen Xavier Waterslaeghers’en te bespeurenEr is enkel plaats voor the best of the best. De Jægersoldater, internationaal ook wel bekend als het Huntsmen Corps, zijn onder andere gespecialiseerd in het bestrijden van terrorisme, combat search and rescue, parachutespringen, combat zwemmen, infiltratie, sabotage, quick reaction force (QRF), verkenning en inlichtingen verzamelen.

Deze soldaten proberen hun missies steeds onopgemerkt af te werken. Hun motto is Plus Esse Quam Simultatur, wat zoiets betekent als Meer dan het lijkt. Sinds de oprichting in 1961 zijn er slechts een 400-tal stoere bonken in geslaagd het te schoppen tot Jægersoldater. Momenteel telt de eenheid zo’n 200 man.

Tijdens de negen missies van de afgelopen jaren, zoals De Koude Oorlog UNPROFOR, NAVO interventie in BosniëOperation Enduring Freedom, Operation Iraqi Freedom, … verloor slechts één Jægersoldat het leven.

Er zijn dan ook geen dagschotels te bespeuren tijdens hun keiharde trainingen.

1

Picture 1 of 6

REACTIES