Sportief op café met de nieuwe Honda CB650R Neo Sports Café?

223

Honda viert dit jaar de vijftigste verjaardag van zijn iconische CB750. Dat doen ze onder andere met de lancering van de CB650R Neo Sports Café.

Nomen est omen en dus verwijst de nieuwe Honda ondubbelzinnig naar de caféracers die in de jaren zeventig en tachtig populair waren en de voorbije jaren aan een comeback bezig zijn.

Moet je dan per sé op café met de nieuwe CB? Tuurlijk niet, maar als je het al doet, hoef je zeker je motorfiets niet om de hoek te parkeren. De CB ziet er goed uit en mengt retro-elementen met moderne technologie, zoals ABS en tractiecontrole. Sportief op café gaan wordt op die manier ook een stukje veiliger en dat kan zelfs nog handiger zijn bij het naar huis rijden…

Sprintje

Honda’s nieuwe puurt uit het vier-in-lijn blok een aardige 95 pk en dat blijkt perfect om zowel sportief als gezapig te rijden op de openbare weg. Wie circuit-ambities heeft, zal in andere modellen een betere gezel vinden, maar als het om het betere gooi- en smijtwerk op de openbare weg gaat, is de nieuwe Honda een uitstekende keuze. Hij geniet ook van een stel uitstekende remmen en gekoppeld aan een rijklaar gewicht van amper 202 kg wil dat zeggen dat je net nog sneller stil staat dan accelereert. Nochtans sprint deze 650 cc in een niet onaardige 4,6 seconden naar 100 km per uur. De top bedraagt meer dan het dubbele, maar eer je daar bent, fungeer je op deze naked bike wel een tijdje als windhapper.

Wegblijven van al te hoge topsnelheden dus en mikken op sportieve pret op secundaire wegen. Dat is trouwens ook waar de meeste café’s te vinden zijn.

 

Honda CB650R Neo Sports Café

Motor: Vloeistofgekoelde vier-in-lijn

Vermogen: 95 pk

Koppel: 64 Nm

Topsnelheid: 206 km/u

Rijklaar gewicht: 202 kg

Zadelhoogte: 810 mm

Tankinhoud: 15,4 liter

Verbruik: 4,7 l/100 km

Prijs: 8.399 euro

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur