Steve Jobs afkeer voor een Microsoftmanager zorgde voor het ontstaan van de iPhone

788

Het toch wel iconische design van de iPhone hebben we onrechtstreeks te danken aan Microsoft. Steve Jobs’ persoonlijke afkeer voor een Microsoftmanager zette alles in gang.

Deze verrassende bekentenis kwam deze week van een voormalige medewerker van Jobs. Scott Forstall leidde de softwareafdeling van Apple, toen de iPhone werd ontwikkeld. Jobs had een ongelofelijke aversie voor een hoge pief bij Microsoft. Die dacht namelijk dat zijn firma de wereld ging veroveren met hun nieuwste product: een tablet met een pennetje. Toen dacht Jobs: “We zullen ze daar bij Microsoft eens wat laten zien.”

De Apple-man vond de touchscreentechnologie met tabletpennen weerzinwekkend. “Wij hebben zo’n pen niet nodig… we zijn geboren met tien pennen!” Bij Apple hadden ze al snel de multitouch-display ontwikkeld. Toen Forstall de nieuwe technologie testte, was het voor hem direct duidelijk: “Dit gaat een revolutie ontketenen.”

Jobs liet de tablet nog even wachten. Hij wist dat het de moment was om met een smartphone uit te pakken. Het toestel moest zo klein worden, zodat het in de broekzak paste. Niet veel later was de iPhone geboren.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur