Stouterik lekt foto nieuwe, bloedmooie Alfa Romeo op het net (foto)

2.872

Alfa Romeo heeft altijd al gestaan voor ‘Cuore Sportivo’: auto’s met een sportief kantje.

In het inmiddels lang vervlogen 1976 kwamen ze op de proppen met een coupé-versie van hun berline, de Alfetta. Die kreeg de naam Alfa Romeo Alfetta GTV. In 1986 stopt de productie van de GTV.

Pas in 1995 staat er opnieuw een Alfa Romeo GTV in de toonzaal. Die mag dan wel de aandrijving op de verkeerde wielen hebben, het is ongetwijfeld één van de leukst sturende voorwielaangedreven auto’s. Ook het design van deze nieuwe GTV is prachtig. Enkele faceliften later, stopt in 2005 de productie.

Een jaar later komt Alfa Romeo opnieuw met een bella van een coupé: de Brera. Helaas leed die serieus aan overgewicht, wat de rij-eigenschappen niet bepaald ten goede kwamen. En het kwam natuurlijk ook niet meteen de prestaties ten goede: de ‘instapper’ met 185pk deed de 0 – 100 km/u sprint in 8,6 seconden.

Inmiddels weten we al een tijdje dat er bij Alfa Romeo aan een nagelnieuwe GTV gewerkt wordt. Dat zou een coupé worden, gebaseerd op de Giulia en dus opnieuw met achterwielaandrijving. Hoe die er gaat uitzien, is nog even geheim.

Natuurlijk worden die looks a hier en daar intern al wel onthuld. En tijdens zo’n interne presentatie wist een stouterik in ‘t geniep een foto te maken zeker!

Soit, we zouden hier dus naar de nieuwe Alfa Romeo GTV kijken. We zien alleen maar de achterkant, maar die is volgens ons heel erg geslaagd.

1

Picture 1 of 4

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur