Studente wint ontwerpprijs met stoel die het spreiden van mannenbenen tegenhoudt (foto)

552

De toekomst is aan de jeugd.

En ze staan voor enorme uitdagingen. Het stoppen van de aardeopwarming, onze oceanen terug plastiekvrij maken, het populisme een halt toe roepen, zwembadterreur, buitenaards leven ontdekken, politiek nepotisme, nare ziektes voorgoed doen verdwijnen, DJ KitKat… De lijst is eindeloos.

Echter, volgens deze feministische studente is het probleem van manspreading een stukje belangrijker dan vooraf opgesomde issues. Voor zij die niet bekend zijn met de term, ‘manspreading’ is wanneer de vent lekker met zijn benen open wijd gaat zitten. Sommige dames stellen dit helemaal niet op prijs want volgens hen neemt de man niet alleen teveel ruimte in, maar toont hij zijn kroonjuwelen teveel zonder gene. Tja, weten zij veel dat onze ‘kadees’ niet goed aanvoelen wanneer ze tegen onze dijen aanplakken, maar soit.

Laila Laural, een studente van de University of Brighton en studerende in de richting 3D Design & Craft heeft de ideale oplossing bedacht voor dit wereldprobleem. Zij ontwierp een stoel met een driehoekig zitvlak waardoor de man meer geneigd is zijn benen te sluiten. En voor het vrouwelijk geslacht, een stoel met een blokje hout in het midden waardoor dames net wel hun benen gaan openen (op de positieve manier welteverstaan) en het nodige zelfvertrouwen uitstralen.

Laural heeft voor baanbrekend ontwerp alvast een prijs – The Belmond Award – in ontvangst mogen nemen. Een hotelketen heeft al laten weten interesse te hebben in het ontwerp.

Eerlijk gezegd, wij snappen er geen ‘ballen’ meer van.

Let vooral op de enthousiaste gezichtsuitdrukkingen van onderstaande mannelijke proefkonijnen. 

 

REACTIES