Suikerverslaafd? Probeer dan eens een boterham met 45kg Nutella (video)

331

Twee wetenschappelijke bevindingen die elkaar tegenspreken op korte tijd. Dat moet lukken.

Zo bleek vorige week uit onderzoek van Duitse en Britse wetenschappers dat je van veel snoepen je geen sugar rush krijgt, simpelweg omdat het niet bestaat. De studie, die gepubliceerd werd in Neuroscience & Biobehavioral Reviews, vond geen enkel bewijs van een verandering van gemoed gevolgd op de inname van suiker. “Integendeel, in het eerste uur na de inname vertoonden de proefpersonen een verminderde alertheid en meer vermoeidheid”, klinkt het in de conclusie.

Maar wat lezen we dan slechts een paar dagen later? Uit een nieuw experiment van de KU Leuven bij 462 kleuters blijkt dat suiker hen rustelozer maakt. De helft van de kleuters kregen een blikje frisdrank met suiker voorgeschoteld, terwijl de andere helft een zero-versie moesten drinken. De suikerkleuters waren nerveuzer, zaten meer te friemelen en waren sneller afgeleid dan de zero-kids.

Tja, wat moet een mens nu nog geloven? Misschien kunnen we het eens vragen aan de jongens van het YouTube-kanaal Epic Meal Time. Zij beslisten om een gigantische boterham te besmeren met zo’n 45 kilogram Nutella.

Resultaat: een calorie-atoombom van meer dan 100.000 calorieën. Of ze bij bovenstaande stellingen de proef op de som hebben genomen, is niet geweten maar je zal in ieder geval nooit meer op dezelfde manier kijken naar de poo emoji.

REACTIES