Supergirl schreef net tv-geschiedenis door de allereerste transgender-superheld te introduceren

557

Het gegeven man of vrouw zijn was vroeger doodeenvoudig, Maar de tijden zijn veranderd en mensen die zich niet aan de regels van hun sekse houden moeten zich niet langer meer verstoppen in een taboesfeer, maar worden meer en meer geaccepteerd.

Je hebt landen die een klein beetje overdrijven met de gender-aanduidingen maar gelukkig is dat niet overal het geval. Zo zijn transgenders in Hollywood al een tijdje geen opvallende verschijning meer: denk maar aan de actrice Jamie Clayton die het personage speelde van een transgender blogster en hacktiviste in de Netflix-serie Sense8

Maar een transgender superheld(in), dat is weer iets nieuws. En toch, deze nacht was het zover. Actrice en activiste Nicole Maines, die zelf een transgender is, kroop in de Supergirl-aflevering Blood Memory in de huid van ’s werelds eerste transgender-superheld.  Ze vertolkte de rol van Dreamer , het alter ego van Nia Nal, een superheld uit de stripverhalen van DC. Ze zal pas volledig in kostuum te zien zijn en haar talenten tonen in de aflevering van volgende week, getiteld Menagerie. Haar voornaamste superkracht is dat ze de toekomst kan voorspellen.

“Het is enkel passend dat we een transgender-superheld hebben zodat transgender jongeren er naar kunnen opkijken. We kunnen zijn wat we willen, wie we maar willen, we kunnen helden zijn, want eigenlijk zijn we dat al.” liet Maines onlangs nog optekenen.

Het is nu wachten tot de hype overslaat op de (e)X-man of Trans-Former reeks.

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur