Tesla maakt nu ook zonnedakpannen (video)

1.247

Zes maanden geleden pakte Elon Musk uit met zijn Tesla-zonnedakpannen. Het is vanaf nu mogelijk om een Solar Roof te bestellen, ook in België. Uw dak wordt – als alles goed gaat – in 2018 geleverd.

Het is de bedoeling dat de zonnedakpannen van Tesla gewoon uw traditionele dakpannen vervangen. Elke dakpan bevat onzichtbare zonnecellen en het uitzicht is gelijkaardig aan dat van een gewone dakpan. De buurman met zijn SUV ziet het verschil niet en kan u dus niet verwijten dat u een ‘bomenknuffelaar’ bent.

De elektriciteit die de Solar Roof oplevert, kunt u dan weer stockeren in een Tesla Powerwall-batterij. Tesla garandeert dat de pannen minstens dertig jaar lang zonne-energie blijven opwekken. Op de pannen zelf krijgt u even lang garantie als de levensduur van uw huis, in sommige gevallen voor eeuwig dus.

Wat dat kost? Volgens de prijsindicatie van Tesla kost een dak waarvan 35 procent van de dakpannen zonne-energie opwekken, u ongeveer 235 euro per vierkante meter. Volgens de verkopers van Tesla is dat goedkoper dan andere vormen van dakbedekking. Tesla mikt dan ook op een marktaandeel van 5 %.

Wilt u ook de Powerwall 2, dan kost u dit net iets minder dan 7.000 euro. U kan niet meer wachten? De Solar Roof voorbestellen is vanaf nu al mogelijk. Voor het plaatsen van een bestelling rekent Tesla 930 euro aan. Laat die zon nu maar stevig schijnen!

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur