Tesla vindt manier tegen irritante linksrijders

849

Volgens een rondvraag over verkeersergernissen, zijn mensen die onnodig op de linkse rijstrook rijden de grootste ergernis op de weg. Maar waarom doen zoveel mensen dat dan?

Als je op een zaterdag- of zondagochtend pakweg van Zandhoven naar Antwerpen rijdt, dan kan je op het rechterbaanvak makkelijk 120 km/u rijden. Maar in principe bega je dan een overtreding: je steekt namelijk iedereen voorbij die op het midden- of linkerbaanvak met zijn auto op wandel is.

Als het aan Tesla ligt, is zoiets weldra verleden tijd. Ze hebben namelijk een nieuwigheid in hun Autopilot ingebouwd. Als die is ingeschakeld, houdt het systeem in het oog of er niet nutteloos links gereden wordt.

Als het systeem van mening is dat de bestuurder niet aan het inhalen is – en dus naar rechts kan opschuiven – zal dit de bestuurder aanmanen de richtingaanwijzer naar rechts aan te zetten, waarna de auto een baanvak zal opschuiven. Daardoor kunnen mensen met een grotere actieradius die sneller ergens moeten zijn, weer inhalen zoals het hoort: langs links.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur