Tijdens deze krachtcompetitie moet je zolang mogelijk een biertje vasthouden (video)

222

Bizarre kampioenschappen, we weten er alles van.  Maar zelfs fervente bierliefhebbers als die van de P-redactie moesten even op het hoofd krabben bij horen van Steinholding.

Het is dan ook een relatief nieuwe sport die zijn oorsprong vindt in de Oktoberfesten, waar het beter gekend is als Masskrugstemmen.  Een Masskrug is een grote Beierse bierpul met een inhoud van een liter.  De wedstrijdregels van Steinholding zijn even eenvoudig als het ledigen van een frisse pint.

De deelnemers moeten met gestrekte arm, parallel met de grond, het gevulde bierglas voor zich houden. Hij of zij die het langst volhoudt mag zich uitroepen als winnaar. Geen gemakkelijke opgave als je weet dat een vol glas 2,5 kg weegt. Mannen houden gemiddeld het glas vier minuten voor zich, terwijl bij dames het gemiddelde rond de twee minuten schommelt.

Het wereldrecord staat op naam van Mike Ayling die op de 2017 National Masskrugstemmen Championships tijdens de New York City Oktoberfest het glas maar liefst 21 minuten en 5 seconden wist op te houden. Julie Gilbert is dan weer de vrouwelijke recordhoudster met 4 minuten en 20 seconden.

Overweeg je om ook eens een kansje te wagen, hier kan je alvast de nodige trainingstips vinden. Het perfecte excuus om met de maten op café te gaan. Gewoon zeggen tegen het vrouwtje dat je hard gaat trainen.

REACTIES