Van deze kop koffie blijft u maar liefst 18 uur klaarwakker (foto)

163

Beu om iedere dag een keer of tien naar de keuken te lopen voor uw shot cafeïne? Boek dan even een tripje naar het Australische Adelaide!

Daar in de koffiezaak Viscous Coffee staat namelijk de Adelaide AssKicker op het menu. Met zijn vijf gram cafeïne – het equivalent van ongeveer tachtig espresso’s – is dit wellicht de sterkste kop ijskoffie ter wereld. De Asskicker is een complexe mix van vier espresso’s, acht ijsblokjes van koffie die achtenveertig uur heeft geprutteld en honderdtwintig milliliter van een koffie die maar liefst tien dagen heeft opgestaan.

De eerste vrouw die de AssKicker dronk, kon drie dagen lang niet slapen. Dat kwam haar goed uit, want ze moest overuren maken in het ziekenhuis. Al is het niet bekend hoe haar patiënten er nu aan toe zijn. 

Schrik dat uw hart weleens zou kunnen ontploffen bij het nuttigen van zoveel cafeïne? Geen paniek. Pas vanaf achttien gram cafeïne binnen het uur kan dit fataal worden. Bovendien raadt de eigenaar van de koffiezaak zijn klanten aan de AssKicker te consumeren over een periode van drie tot vier uur. Zorg dus best voor een interessante gesprekspartner!

De vrouw die drie dagen wakker bleef, is volgens de maker van Asskicker nogal extreem. Maar achttien uur aan een stuk klaarwakker zou wel haalbaar moeten zijn.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur