Vandaag is de dag waarop meeste stiekeme affaires beginnen

738

Januari is traditioneel de maand waarin de meeste echtscheidingen aangevraagd worden. Maar er zijn ook heel wat dames en heren die opteren voor een stiekeme derde partij. En vandaag blijkt de uitgelezen dat om een scheve schaats-partner te vinden.

In de maand januari zinken er heel wat huwelijksbootjes. Waarom dat zo is? Dat kan verschillende redenen hebben.

Sommige koppels zagen het eerder al aankomen, maar besloten ‘voor de schijn’ nog samen te blijven tot na de feestdagen. Ook brengen de meeste koppels tijdens de feestdagen meer tijd dan anders door met elkaar, waardoor ze beseffen dat ze eigenlijk niet meer bij mekaar passen. En ten derde: tussen kerst en nieuwjaar vloeit de alcohol rijkelijk. Blijkbaar zijn er ook heel wat mensen die in een dronken bui aan hun partner toegeven, dat ze het voorbije jaar een keertje op een ander zijn geweest. Wat voor de bedrogen partner dan een aanleiding is om meteen een advocaat onder de arm te nemen. Er zijn heel wat advocaten die het bevestigen: de eerste maandag na de kerstvakantie staat de telefoon roodgloeiend.

Maar datingsites als Illicit Encounters en Victoria Milan, die enkel gehuwde leden hebben die op zoek zijn naar een stiekeme buitenechtelijke affaire, hebben ook nog wat anders opgemerkt. Die eerste maandag na de kerstvakantie – vandaag dus – melden er zich ook massaal veel nieuwe leden aan.

Bij Illicit Encounters onderwierpen ze de eerste 500 nieuwe inschrijvingen van vandaag, aan een kleine vragenlijst. Uit de antwoorden bleek, dat zo’n drie op vier vond dat hij of zij de voorbije periode teveel tijd hadden doorgebracht met hun partner, waardoor ze zich ‘verstikt’ voelden en daarom zin kregen om er een minnaar of minnares op na te houden.

Het koude weer en de donkere dagen zijn voor sommigen bovendien een aanleiding om op zoek te gaan naar meer spanning en warmte: twee dingen die in een affaire kunnen gevonden worden.

Christian Grant van Illicit Encounters ziet echter ook nog andere redenen. “Diverse studies tonen aan dat koppels meer ruzie maken in januari dan in andere maanden. Velen kijken, na enkele weken vakantie, opnieuw uit naar een stresserende werkperiode. Veel mensen hebben tijdens de feestdagen heel wat meer gespendeerd dan ze aanvankelijk gepland hadden. Aan de andere kant worden heel wat dingen aan het begin van een nieuw jaar alweer wat duurder: dat geeft ook nog eens stress.”

“Veel mensen hebben dus de voorbije weken heel wat stress gehad. En vandaag is het hun eerste werkdag. Ze kunnen dus dingen doen die ze onder het waakzamen oog van hun partner niet konden. Zich inschrijven op een datingsite bijvoorbeeld.”

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur