Verbod topless barista’s weer wat dichterbij (foto’s – nu het nog kan)

851

Nog snel een koffie! En nog één! En nog één!

Washington is ontegensprekelijk de geboorteplaats van de bikinibarista – u weet wel, koffieserveersters die koffie brengen in niets meer dan een bikini of gewoon topless. Maar daar komt misschien een einde aan. Na een serie klachten overweegt de overheid om uitdagende koffiebediening te verbieden.

In Washington mogen vrouwen publiek de borsten tonen. “Maar moet dat om koffie te verkopen?”, klinkt het al langer bij de critici. Maar sommigen vermoeden nu ook dat in de koffiebars aan verdoken prostitutie gedaan wordt. “We weten dat lang niet elke koffiebar zich eraan bezondigt. Maar het gebeurt wel en dat moet ophouden.”

We berichtten al eens eerder over een mogelijke verdwijning, nadat gemeenteraadslid Mike Fagan ijverde voor de sluiting van keten Bikini Beans Espresso. Maar nu er ook prostitutie in het spel zou zijn, willen ze in Washington een algemeen verbod.

Bikinibarista’s zijn populair in de VS. Eind deze maand maakte ook Tom Waes kennis met de meisjes toen hij voor zijn programma Reizen Waes door het noordwesten van de Verenigde Staten trok.

De borstenbarista ontstond in 2003, toen Lori Bowden een Bikini Wednesday lanceerde voor haar koffiewinkeltje Cowgirls Espresso. Dat het koffiewinkeltje intussen een heuse keten geworden is, zal u niet verbazen. (GVR)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur