Vergeet 3D, Kinepolis introduceert 4DX voor de ultieme filmervaring (video)

1.389

Kinepolis opent nog voor het einde van dit jaar twee zalen in ons land waar bezoekers kunnen genieten van 4DX-bioscoopervaring.

Bewegende stoelen en omgevingseffecten zoals wind, water, geur en licht, perfect gesynchroniseerd met de actie op het scherm, moeten zorgen voor een ongekende 4D-filmervaring. Kinepolis opent 4DX-zalen in Antwerpen en Brussel.

Speciaal opgeleide 4DX-editors zorgen ervoor dat onder meer water-, wind-, licht- en misteffecten, in combinatie met realistische bewegingssimulaties, een nieuwe dimensie toevoegen aan de actie op het scherm. In een 4DX-bioscoopzaal racen bezoekers mee in de wagen, drijven ze in de oceaan, voelen ze de wind in hun haar of ruiken ze bloemen. 4DX bioscoopstoelen zijn uitgerust met een speciale motor die precieze bewegingen mogelijk maakt en de snelheid van beweging controleert, synchroon met wat zich afspeelt op het scherm.

In 2016 werden in totaal 105 films uitgebracht in 4DX en bezochten meer dan 15 miljoen mensen een 4DX-voorstelling. Volgens sommigen is het de redding van de bioscoop. Wij zijn nog niet echt overtuigd.

Als alles goed gaat kan je al vanaf december de eerste film 4DX- film bekijken in België.

 

REACTIES