Vijf redenen waarom gin goed is voor uw gezondheid

1.817

Op zaterdag 10 juni vieren gin-fans aller lande ‘World Gin Day’. Dat betekent met mate(n) zuipen tegen de sterren op, want gin is gewoonweg gezond.

Comazuipen hoeft nu ook weer niet, maar u mag gerust weten dat gin over een heleboel gezondheidsvoordelen beschikt. Gin wordt gemaakt van jeneverbessen, en dat zijn heel krachtige vruchten. Een overzichtje.

1) Langer leven

Jeneverbessen zijn krachtige beestjes. Ze bevatten flavonoïden die hartziekten voorkomen en de bloedcirculatie bevorderen. Tenzij u er te veel – lees: straalbezopen – van binnenkrijgt, uiteraard. Dan werkt het averechts.

2) Vaarwel levercrisis!

Alweer jeneverbessen helpen overtollig water uit het lichaam te draineren, meer dan eender welke alcohol. Daarmee verdwijnen ook schadelijke afvalstoffen en bacteriën uit het lichaam. Dat maakt van gin een natuurlijk geneesmiddel voor de nieren en de lever.

3) Beenderen van staal

De ontstekingswerende eigenschappen van de jeneverbes verlichten de pijn bij mensen die last hebben van artritis. Jeneverbes is als crème ook doorbloedingsverhogend, waardoor het pijnstillend werkt voor vastzittende gewrichten en spieren. Ideaal dus als massageolie. Masseer uw lief eens met gin-ingrediënten…

4) Gedaan met hoesten

Raakt u niet van uw verkoudheid of bronchitis af? Dan komt de jeneverbes u ter hulp met haar stof pineen. Die bevordert de doorbloeding van de slijmstoffen in uw keel en longen.

5) Verjongingskuur

Last van een overdosis aan rimpels? Vergeet antirimpelcrèmes. Een fles Bombay Sapphire bruist van de antioxidanten die de celvernieuwing in uw lichaam een boost geeft waardoor uw huid er zachter en gezonder uit gaat zien.

Met andere woorden: zuipen én tegelijkertijd aan uw gezondheid werken. Klinkt als de hemel. Gin for the win!

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur