Vlaamse schone: “In mijn blootje terwijl auto’s passeerden, dat was wel spannend” (foto’s)

32.892

Wij zaten op een mooie dag in juli op een zonovergoten terras met Apollonia d’Heer, een Vlaams model dat in het buitenland zowaar meer succes heeft dan bij ons.

En omdat we daar dan toch zaten op dat terras, hebben we haar ineens maar enkele vragen gesteld.

Vertel eens, wie is Apollonia d’Heer?
Ik ben 23 jaar, en ik ben afgestudeerd als verpleegkundige. Mijn hoofdjob is dan ook in de medische sector. Ik ben een levensgenieter, ik geniet van ieder moment. En ik ontdek graag de wereld. Het liefst reis ik naar het zuiden, waar het heerlijk warm is.”

Hoe ben je erop gekomen om ook model te worden?
“Ik wilde eigenlijk nooit model worden. Mijn beide ouders zijn model geweest, en zij hadden die wereld slecht gemaakt door te zeggen dat fotografen altijd slechte bedoelingen hebben. Op een keer stond ik toch voor de lens van een fotograaf. Ik vond dat leuk, dat was mijn leven.”

“Daarna ben ik naar Milaan gegaan, voor amicale catwalks. Dat is voor beginnende modellen, en voor nieuwe mode-ontwerpers. Daar leren ze je de catwalk aan en ik was daar direct mee weg. Ik heb heel wat andere dames ermee zien sukkelen.”

Hoe zien jouw toekomstplannen eruit?
“Vanaf september ga ik opnieuw studeren in Gent. Nu ben ik thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele kruis, maar ik wil het tot hoofdverpleegster schoppen.”

“Ook op het gebied van modellenwerk wil ik hogerop. Ik wil meer naar het buitenland gaan, catwalks lopen voor grote namen als Louis Vuitton en Versace. Victoria’s Secret zal uitgesloten zijn vanwege mijn tatoeage. Zo werd ik eerder voorgesteld bij Dior, maar die wilden me ook niet vanwege mijn tattoo.”

Al wat geks meegemaakt als model?
“Wel, ik had ooit een naaktshoot in de natuur, met fotograaf Fred Loosen. Dat ‘plekje natuur’ lag echter wel vlak naast een weg. Dat was wel best spannend, in je blootje staan terwijl er auto’s passeerden. Het was wel ‘bedekt naakt’, maar toch.”

Doe je iets speciaals om je slanke lijn te behouden?
“Ik ben best wel sportief. Ik rij paard en ik doe aan fitness. En natuurlijk eet ik ook gezond. Ik gebruik eveneens Herbalife-producten. Door enkel op je eten te lukken lukt dat niet. En ook niet door enkel te sporten: je moet die twee wel echt combineren.”

Is er iemand in je leven?
“Ik ben single, en dat is voorlopig beter zo. Tot die conclusie ben ik gekomen na mijn laatste relatie. Toen ik hem leerde kennen, had ik al lang op voorhand een shoot in Dubai gepland staan, en daar was hij van op de hoogte. Maar toen ik moest vertrekken, was het plots klinkende ruzie omdat hij me niet vertrouwde.”

Hoe ziet voor jou de ideale man eruit?
“De ideale man is voor mij iemand die rustig is, en die kan relativeren. Ik val op oudere mannen, op dertigers. Liefst ook een dierenliefhebber, want ik heb twee paarden, slangen, een rat, katten en honden. De ideale man heeft ook een goed gevoel voor humor. En natuurlijk ook iemand die volledig achter me staat, en iemand die me volledig vertrouwt.”

1

Picture 1 of 11

REACTIES