Walen krijgen Vlaamse boodschap keihard in hun gezicht

5.604

Weekblad ‘t Pallieterke is thans bezig aan zijn 75ste jaargang. Dat is niet evident als Vlaamsgezind medium. ‘t Pallieterke profileert zich dan ook als nul procent politiek correct.

Om die 75ste verjaardag extra in de verf te zetten, pakt het weekblad deze en volgende week uit met een wel bijzonder stoute reclamecampagne. Met de slogan ‘Ceci n’est pas une melkkoe’ en een bijbehorende afbeelding van een Vlaamse Leeuw met uier, worden de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië aangeklaagd.

Hoeveel die transfers dan wel bedragen? Dat stond het voorbije weekend in het editoriaal van Jans Segers in HLN te lezen: “143 euro per maand, per Waal. Zo veel geld stroomt er vanuit Vlaanderen naar Wallonië. Elke maand dus. Jaar in, jaar uit. Sinds decennia en zonder uitzicht op beterschap. Ontelbare keren hebben Waalse socialistische minister-presidenten de ommekeer aangekondigd.”

‘t Is, met de verkiezingen voor de deur, misschien niet verkeerd om hier even bij stil te staan. Het is immers nu al duidelijk dat de heren Di Rupo en Magnette alleen in een federale regering zullen stappen, als deze ‘solidariteit’ tussen noord en zuid blijft bestaan. Jaarlijks worden er miljarden Vlaams belastingsgeld versast naar het zuiden, zonder toezicht – en zelfs zonder ook maar een enkel dankwoord.

‘t Pallieterke pakt daarom uit met een nogal opvallende campagne. Affiches met een boodschap die kan tellen, werden opgehangen langs een aantal belangrijke invalswegen rond Brussel. Ook in Knokke en Antwerpen werden affiches opgehangen. Voor de Franstaligen moet de boodschap duidelijk zijn: er moet een einde komen aan het melken van de Vlaamse melkkoe. Aan de Vlaamse politici wordt gevraagd om bij de komende regeringsvorming eindelijk de moed te tonen, en de afbouw van de miljardentransfers op de agenda te zetten.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur