Voor de sportieve groene jongens: Nike onthult sneakers met gras (foto)

293

Helaas, we moeten de Kristof Calvo’s van deze wereld teleurstellen. Nike heeft wel degelijk groene sneakers ontworpen, maar niet van de duurzame soort.

De Nike Air Max 1 Golf Grass-sneakers zijn voorzien met een bovenlaag van kunstgras. Heeft de ontwerper een ander soort gras  gerookt, of gaat het hier om een unieke promotiestunt?

Wel, volgens Nike zijn de schoenen officieel golfschoenen. Vandaar de zool, die extra grip biedt op de golfbaan. Maar voor de rest heeft de schoen precies de eigenschappen van de Air Max 1-lijn, zoals de Zoom Air middenzool en de rubberen buitenzool in Medium Gum.

En er zit ook nog een gedachte achter het ontwerp. Golfliefhebbers zien meteen dat de veters de fairway moeten voorstellen en het hoge ‘gras’ rond de veters is de rough. Het is net als op de golfbaan even zoeken, maar het logo – de Swoosh – komt als je goed kijkt uit de rough tevoorschijn.  

In zeer gelimiteerde aantallen is de Nike Air Max 1 Grass eind januari te koop via nike.com, voor een 120 euro. Wie zei dat het gras altijd groener is aan de overkant?

1

Picture 1 of 2

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur