Voor dorstige fitnessfreaks: alcoholvrij proteïnebier (foto)

274

Komen de eiwitshakes van de gym je stilaan de oren uit? Ga dan eens voor smakelijk gerstenat, maar dan zonder het bijhorend schuldgevoel.

Dit biertje heeft namelijk hetzelfde effect als een proteïneshake. JoyBräu is een alcoholvrij biertje met maar liefst 21 gram eiwitten per flesje. Het bevat slechts 135 calorieën en daarmee is het goed in te passen in je dieet. Volgens de fabrikant stelt het bier je in staat de prestaties te verhogen dankzij de bèta-alanine en het geeft je lichaam de kans carnitine te gebruiken om het vetmetabolisme te bevorderen voor energie.

Het gegeven is helemaal niet nieuw. Zo bestaat er al een tijdje Barbell Drew, de eiwitshake onder de bieren. Maar dit bier bevat nog steeds een klein alcoholpercentage en alcohol heeft een direct en indirect remmend effect op het aanmaken van nieuw spierweefsel. 

Van JoyBräu  zal je dus helemaal geen kater krijgen… alhoewel toch misschien een financiële, aangezien een bak al snel 60 euro kost. Het biermerk is sinds februari 2018 op de Duitse markt te verkrijgen en is zelfs de trotse winnaar van de FIBO Inovation & Trend Award 2018

Drinken halveert je leven maar hiermee til je dubbel zoveel.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur