Vrouw bewerkt haar foto’s om idiote schoonheidsidealen aan te tonen (foto’s)

13.443

De mode verandert doorheen de tijd, maar ook het ‘ideale’ lichaamstype. Volgens fitness-instructrice Cassey Ho is dat een gevaarlijke trend, en met deze foto’s wil ze aantonen dat het eigenlijk nogal belachelijk is.

‘bikinibrug’

In de inmiddels lang vervlogen tijd van Rubens waren ronde vrouwen het mooist. Nog niet zo lang geleden waren hyperslanke types in, en nu wil iedereen de ‘Kardashian-vorm’: een wespentaille, brede heupen en dikke lippen. Steeds meer vrouwen laten hun lichaam bewerken om aan deze schoonheidsidealen te voldoen…

… die over enkele jaren allicht niet meer ‘in’ zijn. Fitness-instructrice Cassey Ho merkte namelijk op dat deze schoonheidsidealen alsmaar sneller veranderen. “Heb je jezelf suf gewerkt in de fitness en diëten gevolgd tot de sla je oren uitkomt, maar heb je eindelijk een ‘bikinibrug’? Te laat, want nu moet je een enorme kont en een slanke taille hebben”, zo schetst ze het.

“De realiteit is, dat je lichaam ‘volgens de mode’ maken, heel wat gevaarlijker is dan confectiemode. Stop dus met die onzin, laat niet aan je lichaam frutselen alsof het een mode-object is.”

Om haar standpunt nog extra kracht bij te zetten, bewerkte ze foto’s van zichzelf om te illustreren hoe het schoonheidsideaal door de eeuwen – en jaren – heen veranderde. Om het compleet te maken, voegden we ook nog enkele foto’s toe van hoe ze er zonder Photoshop uitziet.

1

Picture 1 of 11

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur