Vrouw maakt horrorcrash op Nordschleife (video)

354

En zo is haar Volkswagen meteen aan het einde van zijn leven. Zelf kwam ze er als bij wonder zonder kleerscheuren van af.

Het was het afgelopen weekend redelijk druk op de Nordschleife, waar tijdens de Touristenfahrten iedereen – of toch wie ervoor betaalt – een rondje kan doen met zijn of haar bolide. Er gebeurden ook tamelijk wat accidentjes, maar dit is toch de grootste klapper.

Een Volkswagen Scirocco is een mooie auto. Puike wegligging voor dagdagelijks gebruik ook. Maar wie er al eens in gereden heeft, die weet dat als je een Scirocco op de limiet pusht, hij soms rechtdoor wil waar jij eigenlijk de bocht om wil. Onderstuur heet dat. Dat gecombineerd met overmoed ligt allicht aan de basis van deze crash.

Het eigenaardige is: een keer gaat het bijna mis. Maar in de plaats van een beetje vaart te minderen, blijft de jongedame aan het stuur kennelijk denken: ‘Gas op die lolly’. Waarna ze onaangenaam in aanraking komt met de vangrail, om vervolgens enkele malen over de kop te slaan.

Het slechte nieuws: de Scirocco is meteen helemaal afgeschreven. Het goede nieuws? De vrouw wist op eigen houtje uit de auto te klauteren en bleek geen schrammetje te hebben. Wat dan weer wel bewijst hoe veilig hedendaagse auto’s eigenlijk zijn.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur