Vrouwen hebben vaker erotische dromen: wat betekenen ze?

411

Een Duitse studie die zopas werd gepubliceerd, toonde aan dat jongedames van nu maar liefst drie keer vaker bloedhete dromen hebben dan hun moeders die hadden. Bovendien hebben die dromen ook een betekenis.

Tot die conclusie kwamen researchers van de Universiteit van Freiburg, nadat ze 2.907 dames tussen 16 en 92 bevroegen over hun pikante dromen. Jongedames onder de dertig lieten weten dat ongeveer één op vijf dromen van erotische aard was. Dat is een derde meer dan bleek uit een soortgelijk onderzoek dat exact vijftig jaar geleden plaatsvond.

Een sluitende verklaring voor het waarom ervan, hebben de wetenschappers niet. Ze denken dat dit komt door het feit dat vrouwen nu seksueel vrijer zijn dan vijftig jaar geleden.

Volgens sommigen hebben dromen een betekenis, en dus ook als die dromen pikant zijn. Wij zochten – en vonden bij psychologen Phillys Koch-Sheras en Peter Sheras wàt ze dan precies betekenen

Figuurzagen met iemand anders dan je partner

Je droomt dat je iemand ontmoet die je in het echte leven niet kent, en die je woest aantrekkelijk vindt, waarna er een stomende vrijpartij plaatsvindt. Sommige dames – maar ook heren – schrikken vervolgens wakker en hebben een schuldgevoel.

Volgens de psychologen zijn deze dromers meestal mensen die al lange tijd een relatie hebben. Een relatie die op intiem vlak weleens beter is geweest, en eigenlijk ‘dromen’ deze mensen ervan het weer vaker te doen met hun eigen partner.

Je partner gaat vreemd

Als je in je droom je partner op heterdaad betrapt met een ander, kan dit volgens de psychologen twee dingen betekenen. Ofwel zit je met onzekerheden en heb je – misschien onbewust – schrik dat je partner ook in het echte leven zal vreemdgaan. Het zou echter ook kunnen dat er iets niet helemaal goed zit in je relatie.

Je gaat heel erg kinky met je partner

Als je droomt dat je met je partner dingen doet die je in het echte leven een beetje te ver gaan, wil dat volgens de psychologen zeggen dat je openstaat voor nieuwe, spannende dingen.

Van hupsakee met je ex

Ook dit zou twee betekenissen kunnen hebben. Ofwel heb je de breuk nog niet helemaal verwerkt, ofwel heb je schrik dat je huidige relatie eveneens op de klippen zal lopen.

Met iemand van hetzelfde geslacht

Weleens gedroomd dat je dirty gaat met iemand van hetzelfde geslacht, terwijl je hetero bent? Dan moet je niet over je geaardheid gaan twijfelen. Meestal betekent dit gewoon dat je opkijkt naar die persoon in kwestie, en dat die over eigenschappen beschikt die je ook graag zou willen.

Van bil met een beroemdheid

Dit zou betekenen dat we opkijken naar hun status, en dat we in het dagelijks leven graag zélf een beetje beroemd zouden willen worden, of toch op zijn minst erkend te worden.

REACTIES