Wat vindt u van dit Britse, groene monster? (foto’s)

1.483

Ziet u wat het is?

Afzal Kahn is altijd een autofreak in hart en nieren geweest. Hij was echter van oordeel dat hij nòg mooiere auto’s kon maken dan die er al rondreden. Op een mooie dag in 1998 richtte hij Kahn Design op: een bedrijfje, gelegen in het Britse Bradford, dat reeds bestaande auto’s een nieuwe carrosserie aanmeet.

Dat bedrijfje groeide overigens uit tot een redelijk bedrijf. Vandaag werken er meer dan tachtig mensen bij Kahn Design, waarvan twintig designers.

Chauvinist als Afzal Kahn is, richt hij het liefst zijn pijlen op Britse auto’s. Aston Martin is daarbij zijn favoriete merk. Dat heeft trouwens nog heel wat voeten in de aarde gehad: enkele jaren geleden wilde Aston namelijk niet dat hun auto’s zomaar omgebouwd werden.

Maar goed. Hier de nieuwe Vengeance Superhero van Kahn Design. Als basis diende een Aston Martin DB9, die een heel nieuw koetswerk kreeg. Volgens Kahn werd het design gebaseerd op dat van Astons uit de jaren tachtig en negentig, maar dat zien we er niet zo meteen in terug. De achterkant doet ons eerder aan de Alfa Romeo 4C denken.

Hoeveel exemplaren Kahn van de Vengeance Superhero zal gaan maken is niet bekend. Meestal houdt-ie het bij een vijftal exemplaren, om het allemaal een beetje exclusief te houden. Behalve van zijn verbouwde Jeep: daar werden een pak meer van gebouwd.

Wat denkt u: beter dan het origineel – zie laatste twee foto’s – of juist niet?

1

Picture 1 of 8

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur