Weet jij hoeveel beestjes er in je kerstboom zitten?

119

Moest je nog twijfelen: in je kerstboom die zo mooi in je huis staat de blinken zitten er verschrikkelijk veel beestjes. Dat je kat af en toe in je kerstboom zit wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat er ongelofelijk veel insecten in die mooie boom zitten?

Maak je jezelf zorgen om een spinnetje in je kerstboom? Uit onderzoek van Bjarte Jordal van de Noorse Universiteit van Bergen bleek dat zo’n spinnetje het minst van je zorgen is. De universiteit onderzocht een reeks kerstbomen en ze vonden gemiddeld zo’n 20.000 insecten per boom terug. Dat zijn een hoop beestjes die mee de feestdagen komen beleven in je huis.

Uit het onderzoek bleek dat er op sommige bomen zelfs tot 25.000 insecten werden gevonden. Nu geven ze wel mee dat in Noorwegen, waar het onderzoek werd gedaan, veel kerstbomen uit de eigen tuin komen. De kerstbomen bij ons komen meestal van kwekerijen en hier zouden er dan ook minder insecten in moeten te vinden zijn.

De meeste beestje zijn zo klein dat je ze niet zal zien. De meeste zullen ook in een warm huis maar enkele dagen overleven. Toch kan je best je hond of kat niet onder de boom laten liggen, om te vermijden dat er een teek in de vacht van Polly of Brutus terechtkomt.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur