Wil Elon Musk cyborgs maken en chips in onze hersenen plaatsen?

428

De nieuwe startup van Elon Musk wil van mensen een soort cyborgs maken. Neuralink Corp wil namelijk chips in hersenen implanteren en zo een verbinding leggen met kunstmatige intelligentie.

Musk wil voorlopig nog niet veel kwijt over de exacte bedoelingen van het bedrijfje. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal pakte uit met het nieuws. Volgens hen wil Neuralink Corp chips maken om zo je brein aan een computer te koppelen. Zo zouden je gedachten kunnen worden gedownload, of geüpload. Maar het gaat nog verder, ook medische problemen zoals epilepsie of parkinson kunnen eventueel onder controle gehouden worden. Nu al zijn er zwaar verlamde mensen die met een gelijkaardig apparaat via hersensignalen hun arm of kunstarm kunnen bewegen.

Musk wil gerust nog verder gaan en wil onze grijze hersenmassa upgraden. Hij spreekt over een absolute noodzaak. Hij maakt zich zorgen dat de mens gedoemd is om te eindigen als slaven van robots met kunstmatige intelligentie.

Sinds het nieuws bekend is zijn er ook al verschillende mensen die het ergste vrezen. Ze willen iedereen waarschuwen voor Musk’s plannen. Ze maken zich grote zorgen over wat er allemaal kan mislopen. Zo vreest men dat Elon Musk de mens aan het trans-humaniseren is. Gaan we binnenkort allemaal als cyborgs eindigen? De fans van Musk vermoeden dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Maar met Musk weet je natuurlijk nooit, het is niet de eerste keer dat hij u en mij verbaast! Spannende tijden als u het ons vraagt. Misschien moet Musk eerst even Ghost in the Shell gaan bekijken in de cinema. (YP)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur