Wint de man of de vrouw de meeste ruzies in een relatie?

360

In een relatie zijn discussies onvermijdelijk, en soms lopen de gemoederen daarbij hoog op. Maar wist je dat de vrouw bijna altijd een ruzie of strijd wint. Voor alle duidelijkheid: dit betekent niet dat ze ook altijd gelijk heeft.

Het is wel vaak zo dat vrouwen het laatste woord hebben. Drie op de vijf ruzies worden gewonnen door vrouwen, zo blijkt uit een onderzoek van Philips. Van alle koppels heeft tien procent dagelijks ruzie. Vaak gaat dit over geld, het huishouden en de schoonmoeder. Ook drankgewoonten en de tijd die de partner nodig heeft om zich klaar te maken voor een uitstap kunnen leiden tot een ruzie. Maar ook kleine dingen zoals de afstandsbediening van de televisie zorgen voor wrevel, zo blijkt.

Vrouwen winnen dus de meerderheid van de ruzies en dat is niet omdat ze zo goed kunnen argumenteren. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen gemakkelijk emoties laten zien in een meningsverschil. Zo’n veertig procent van de vrouwen laat zelfs tranen vloeien en wint zo de ruzie. Slechts dertien procent van de mannen durft wel eens een traantje te laten zien tijdens een ruzie. Meestal wil de man na de hoge emoties zo snel mogelijk terug de rust en vrede in hun relatie. Daarom geven mannen sneller toe en bieden ze vaker hun excuses aan dan vrouwen.

Gelukkig zijn er ook koppels die zelden ruziemaken. Vooral omdat ze goed kunnen communiceren over de behoeften, voorkeuren en meningen zorgen er voor dat ze niet steeds in hevige discussies terecht te komen.

De moraal van het verhaal? Als je nog eens ruzie hebt met vrouwlief, laat dan die traantjes maar eens vloeien.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur