Wolfachtige puppy’s worden massaal achtergelaten dankzij Game of Thrones

647

Ben je zelf nog op zoek naar je eigen Ghost, in het Verenigd Koninkrijk hebben ze er te over.

Hoewel de reuzenwolf, of direwolf, al lang uitgestorven is, zijn er toch nog een paar hondensoorten die er iets van weg hebben, zoals de alaska-malamute, de Siberische husky en de Akita. Deze hondensoorten werden opeens erg populair toen Game of Thrones in 2011 ieders beeldscherm vulde met de beeldschermvullende wolven van de Stark familie.

Een Britse liefdadigheidsinstelling voor honden trekt nu echter aan de alarmbel en maakte bekend dat er sinds 2011 maar liefst 420 % meer wolfachtige puppy’s bij hen achtergelaten worden dan in de jaren voordat Game of Thrones uitgezonden werd. Hoewel de honden als puppy erg schattig zijn, worden deze natuurlijk groot. Erg groot. En aangezien zij vroeger voornamelijk gekweekt werden om fysiek labeur te verrichten, zoals sledes trekken en jagen, hebben de honden elke dag veel behoefte aan fysieke en mentale stimulering. Veel hondenbaasjes durven dat wel eens vergeten.

Het hondenasiel hoopt dat nu het einde van de reeks in zicht is, er steeds minder van deze honden bij hen achtergelaten zullen worden. In tussentijd zitten ze wel met een overaanbod puppy’s die wachten op een nieuw baasje. Als je dus de tijd en de energie hebt om je eigen Ghost te onderhouden, kan je terecht bij het DogsTrust opvangcentrum in het Verenigd Koninkrijk.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur