Zeven tips om een date finaal te verknoeien

642

Een nieuw jaar betekent meestal: nieuwe voornemens en nieuwe plannen. Misschien dromen de vrijgezellen onder ons er wel van om eindelijk de ware tegen het lijf te lopen en een gezinnetje te stichten. Wel, wij vertellen hoe je jezelf op de eerste date vooral niet hoeft te gedragen.

Het nieuwe jaar begint meestal met liefdes-jaarhoroscopen en tips over waar en hoe je de liefde van je leven kunt strikken. Wel, wij doen het eens precies andersom. Wij geven je onfeilbare tips over hoe je je eerste date laat mislukken.

Dat heeft twee voordelen. Ten eerste: wie tussen de lijntjes leest, die weet dan ook meteen hoe het wel moet. Ten tweede: mocht de date uiteindelijk toch tegenvallen – zij lijkt totaal niet op de foto’s van haar Tinder-profiel, we noemen maar wat – dan weet je hoe ze zeker niet naar een tweede date zal verlangen.

Beter laat dan nooit

‘Beter te laat, dan nooit meer op tijd’, zo luidt de slogan van een vroegere verkeerscampagne. Daar zit natuurlijk wel waarheid in, maar wie op een date te laat komt – ook al is het maar enkele minuten – die maakt kans dat hij zijn afspraakje nooit meer te zien krijgt. Al lang terug naar huis, omdat ze dacht: ‘Weer zo’n grapjurk die niet komt opdagen’.

Heren die hun date liever niet verknoeien, die vertrekken dus maar beter ruim op tijd. Of ze verwittigen hun afspraakje dat ze, ook al is het maar één minuut, later zullen zijn.

Zeg euh, dingske

Tegenwoordig hebben we zoveel vrienden, ook al zijn het soms maar Facebook-vrienden, dat namen onthouden een hele klus is. Op het einde van de eerste avond haar naam vergeten zijn, is dan ook een goede manier om de kans op een vervolgdate te elimineren. ‘Zeg, euh, dingske, zien we elkaar nog eens?’ zal allicht resulteren in een ‘nee’.

Staar naar haar decolleté

Een blote vent is maar een blote vent, maar een lichaam van een vrouw is een monument. Wanneer ze tijdens de eerste date een diep uitgesneden decolleté draagt, dan is het natuurlijk moeilijk om daar niét naar te kijken. Maar als ze ziet dat je ogen steeds tussen haar heuvels hangen en nooit in de hare kijken, zeg dan maar ‘dag’ tegen de tweede date.

Vrouwen kruipen soms voor hun eerste date in een verleidelijke outfit, gewoon op te testen of jij ‘zo’n type kerel’ bent. Natuurlijk ben je dat, maar als je toch nog een vervolgafspraakje wil: probeer het dan tijdens die eerste date wat te verstoppen.

Begin onmiddellijk over intimiteiten

Natuurlijk is het voor haar meegenomen dat jij de vent bent die iedere vrouw zeven hoogtepunten per uur kunt verschaffen. Maar tijdens de eerste date hoort ze dat liever nog niet uit jouw mond. Zeggen dat ze er verdorie zo lekker uit ziet dat je haar hier en nu over de restauranttafel wil draperen, zal haar waarschijnlijk ook meteen de benen doen nemen.

Schep op, en geen klein beetje

Heel wat mannen peinzen dat ze een vrouw kunnen imponeren met over al hun realisaties te praten, en welke positieve invloed dat had op hun bankrekening. De meeste mannen hebben dan niet door dat als ‘dikke nek’ overkomen, wat net een averechts effect heeft op de meeste dames. Zelfvertrouwen is een aantrekkelijke eigenschap, arrogantie is dat niet.

Zag ze jou al aankomen in je Dacia? Zeg dan dat je de auto van je buren even leende, omdat je Ferrari een platte batterij heeft, je Lamborghini op onderhoud is en de kleur van je Rolls-Royce niet matcht met de kleur van je hemd van die avond. Allicht zal ze dan haar neus gaan poederen, om nooit meer terug te komen.

Stuur je portemonnee met congé

Vroeger betaalde de man altijd de rekening op café of restaurant. Maar in deze moderne tijden wil de vrouw ook wel eens betalen. Toch zit er ook hier een addertje onder het gras.

Als zij voorstelt om de hele rekening te betalen, maar jij protesteert en trekt zelf je portefeuille, dan ben je een echte gentleman. Als zij – uit noodzaak – voorstelt om te betalen omdat jij platzak bent, dan ben je afgegaan als een lek vergiet en is de kans op een tweede date klein.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur