Zijn mensen in een relatie gelukkiger dan vrijgezellen?

334

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom sommige mensen gelukkig zijn en andere niet?  Er zijn er die denken dat heel veel geld gelukkig maakt. Die mensen moeten we echter teleurstellen. Behalve je gezondheid zorgt je relatie voor ons geluk. Een goed lief is dus belangrijker dan een hoop geld.

Deze vaststelling komt uit een nieuw onderzoek van het Britse Office for National Statistics (ONS). In een jaarlijks bevolkingsonderzoek van oktober 2017 tot september 2018 evalueerde de Britten hun geluksgevoel. En wat blijkt: de kwaliteit van hun huwelijk bleek de allerbelangrijkst bepalende factor te zijn, op hun gezondheid na. Daarmee is relationeel geluk belangrijker dan rijkdom.

Uit het onderzoek blijkt dat getrouwde mensen hun levenskwaliteit bijna 10 procent hoger cijfer geven dan vrijgezelle mensen. Vrijgezellen zijn dan weer 0,2% gelukkiger dan mensen die gescheiden zijn. Mensen die al een tijdje vrijgezel zijn hebben meestal meer moeite gedaan om een heel sociaal netwerk op te bouwen om niet te veel alleen te zijn. Dat verklaart waarom ze net iets gelukkiger zijn dan hun gescheiden leeftijdsgenoten.

Kortom, een goede partner  zorgt er wel voor dat we op een iets grotere roze wolk zitten en ons gelukkiger voelen. Natuurlijk zijn er ook heel wat happy singles die zich zeer goed in hun vel voelen. Om nog maar te zwijgen van alle mensen die in een niet zo goede relatie zitten. Misschien tijd om je relatie te evalueren?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur