Zin in een gin-tonic? In deze bar kan je kiezen uit meer dan 1.000 verschillende gins (foto’s)

1.252

Een drankenkaart met meer dan zestig pagina’s, dat kan tellen.

Voor zij die binnenkort naar Azië reizen en niet vies zijn van een lekkere gin-tonic: hou een kleine pitstop in Bugis, Singapore. Op Parkview Square staat een indrukwekkend gebouw met de bijnaam Gotham City, vanwege de gelijkenis met de Wayne Tower uit de Batman-films.

Maar echt speciaal is de binnenkant. En wel de Atlas Grand Lobby & Bar van het Raffles Hotel. Die bar is maar liefst 690 vierkante meter groot. Gasten kunnen er kiezen uit meer dan 1.000 verschillende soorten gin. Eigenares Vicky Hwang gaat er prat op dat zij daarmee de grootste collectie gins ter wereld heeft.

Nog opvallend: er is geen enkele ging bij met een alcoholpercentage van minder dan veertig procent. Volgens Jason Williams, de ginmeester van Atlas, smaakt gin beter als hij sterker is.

De ginsoorten worden tentoongesteld tot helemaal aan het plafond, dat maar liefst vijfentwintig meter hoog is. Heb je zin in de gin van het hoogste schap, dan klimt een showdame via een speciaal voorziene kabel omhoog om die voor jou te nemen. The Great Gatsby is er niets tegen.

1

Picture 1 of 4

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur